Sliby chyby aneb jak se to Savaně nepovedlo a čekám rok a půl

24. 1. 2014 | #life #tutorial

Nemám rád tento typ článku, kdy musím na něco poukazovat, ale s ohledem na skutečnost, že mi doba, s jakou webhostingu Savana trvá nasadit alespoň php 5.4 (mimochodem, dnes vyšla alfa php 5.6), příjde extrémní, rád bych zmapoval svou cestu “slibů” z jejich strany.

U Savany hostuju už mnoho let a jsem s jejich službami relativně spokojený. Jediné, co mě vytáčí, je fakt, že místo, aby se snažili jít s dobou a drželi alespoň aktuální verzi PHP, tak se více zaměřují na to, jakým způsobem rozfázovat své tarify a jaké další služby (za příplatek) budou nabízet). Z těch příplatkových mi nejvíce příjde neférový příplatek 36,– za Mailbox Plus, což je služba, která vám umožní mít větší kapacitu emailové schránky. V klasickém tarifu, alespoň v tom mém, je každá schránka omezena na 200 MB, i když celý můj tarif disponuje 15 GB.

Ale vraťme se ke slibům.

Poprvé, kdy jsem se dožadoval informace, kdy bude zavedeno php 5.4 bylo jednoho červencového dne, přesně 24.7.2012:


Dotaz:


Dobry den,

rad bych se zeptal, kdy bude i u vas nasazeno php 5.4 >=. Uz vysla verze 5.4.2, takze prilis nevidim duvod cekat a s ohledem na novinky, ktere s radou 5.4 prisly, je to hodne prinosna aktualizace. Jinak pro me moc nema duvod u vas prodluzovat tarif.

Dekuji.

Savana odpověděla:


Dobrý den,

PHP 5.4 plánujeme zavést do konce roku, avšak podal jsem dotaz na naše techniky, zdali bude zaveden dříve.

S přáním hezkého dne
...

Když se blížil konec roku 2012, tak jsem to zkusil znovu, tentokrát přes Facebook dne 25.11.2012:

Obrazek

Termín, který mi byl sdělen v předchozí komunikaci z července, zhruba odpovídal – tedy počátek roku 2013, i když tvrdili, že to bude do konce roku, ale to bych jim prominul.

Tak jsem čekal zhruba do konce ledna a když stále nic, zkusil jsem napsat znovu 28.1.2013, o půl roku později oproti první komunikaci, a dostal jsem tuto odpověď:

Dobrý den,

v brzké době určitě ne, většina lidí stále nepřešla z 5.2 na 5.3 a také aktuálně jsou v řešení urgentnější záležitosti - jako například nové tarify.

Přeji hezký den
...

Současný stav

A jaký je stav dnes, 24.1.2014? V administraci na mě stále svítí verze php 5.3 a z tohoto důvodu jsem byl nucen si založit paralelní hosting u jiného poskytovatele, kde se alespoň snaží jít s dobou.

Tímto článkem bych nerad poštvat někoho proti Savaně nebo mu snad chtěl měnit jeho úsudek o tomto poskytovateli. Až na těch pár věcí, je považuji za seriózní firmu, ale spíš bych rád tlačil na to, aby firmy své sliby realizovaly a ne aby došlo k tomu, co se bohužel povedlo Savaně.

Diskuse

comments powered by Disqus

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace